Maskers en Vensters

Introductie Filosofie Etalage Reacties Achter het Masker Links Info
 

Filosofie

Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.
Wie wordt ontmaskerd wordt gevonden
en zal zichzelf opnieuw verstaan
en leven bloot en onomwonden,
aan niets en niemand meer ten prooi.
Delf mijn gezicht op, maak mij mooi.

(Huub Oosterhuis)

Maskers en Vensters heeft een eenvoudige filosofie en werkwijze. In onze stijl van werken staat hetáin gesprek komen 'van mens tot mens' centraal. De mens achter het masker. Kijkend door elkaars venster naar de wereld. Beiden zullen iets nieuws ontdekken.

Maskers
We dragen ze allemaal. Op straat, thuis, op het werk. Soms niet eens bewust. Het gaat vanzelf. Je rolt zo van de ene rol in de andere. Onzichtbare maskers om veilig te kunnen functioneren. Als afweermiddel tegen familie, collega of manager, als afschrikmiddel in conflicten of om je te verbergen op kwetsbare momenten.

Er is niet zoveel mis met maskers. Integendeel. Ze zijn er altijd geweest. In religie, spiritualiteit, feesten en theater. Ze beschermen, geven uiting aan diversiteit en daarmee kleur aan de samenleving. Zolang de authentieke identiteit van de drager maar in verbinding blijft staan met het masker en de bijbehorende rol. Vaak heeft de rol echter de regie overgenomen en is de authenticiteit zoekgeraakt. De drager is vereenzelvigd met de rol en heeft het stuur niet meer in eigen hand. Als de verbinding met de 'ziel' is verbroken zal de vitale energiebron zijn afgesneden. Deze verbinding is van levensbelang voor gezondheid, continu´teit en succes van personen en organisaties.

'Maskers' staat voor de bewustwording van knellende patronen en rollen en voor het (her)vinden van en verbinden aan eigen authenticiteit.

Vensters
Door je vensters te openen kun je het licht en de wind laten binnenkomen. Het kan een frisse blik geven op de situatie waarin je als persoon of organisatie zit en het geeft lucht. Kijk door het venster naar een andere wereld. Nieuwe vergezichten, andere benaderingen, diepere niveaus. Haal de luiken weg die het zicht belemmeren en laat je potentieel ontluiken. Ontluikenábetekent ook 'volwassen worden'; het nemen van verantwoordelijkheid voor jezelf en voor de situatie waarin je verkeert. Open de luiken naar mensen om je heen en ervaar de kracht van werkelijke interesse inásamen-werken. Open luikjes in je hoofd en hart die lange tijd gesloten waren. Herinneringen, verlangens, dromen of idealen.

'Vensters' staat voor het vergroten van je denk- en leefwereld, door het aanreiken en gezamenlijk verkennen van andere benaderingen en zienswijzen.

 

Introductie Filosofie Etalage Reacties Achter het Masker Links Info


Fotografie :: Harriëtte van de Vaart Webdesign :: The Bit Factory